Dag 1: 14 september 2012
Blijf op de hoogte en volg Ellen
14 September 2012 | Turkije, Istanbul
Ik word opgehaald door Simon en El die Joke al opgepikt hebben, BEDANKT!!
Klokslag 11 uur staan we op Schiphol, balie 30, om onze koffers af te geven, beide onder de 20 kg, klasse. Pas om 12.50 uur kunnen we inchecken. Dus tot die tijd vermaken we ons met Starbucks koffie (dat hadden we echt nodig!), wat rondlopen bij de taxfree winkeltjes, en nu om 11.50 het schrijven van een verslagje. Joke staat al op de foto. Nu gaan we dus een uur ‘niks’ doen, lezen, puzzelen, veel water drinken, beetje internetten via smartphone.
13:45 uur:
Kennisgemaakt met een gedeelte van het gezelschap: Frank, Jeroen, Anoushka, Hilde, Andrea, Mieke en Joke en ik natuurlijk. Dat is 8 uit 13. Grappig om bij de gate al in te schatten wie onze reisgenoten zullen worden (en we zitten er in ieder geval 1x naast: een man uit de categorie 51-65, compleet met korte broek, maar die bleek dus niet met ons gezelschap mee te gaan). 1x zaten we er letterlijk naast, want in het vliegtuig kwam iemand uit de doelgroep naast ons te zitten, en dat bleek Patrick te zijn, een van onze reisgenoten.
14:20/15:20 uur:
We zijn in de lucht. Horloge maar vast een uur vooruit gezet, dan mogen we ook wat sneller eten… oh nee, zou me inhouden deze vakantie, moet er nog een beetje appetijtelijk uitzien als ik terugkom (?!?)
16:20 uur lokale tijd:
We vliegen boven Boedapest, net wat turbulentie geweest, dus riemen vast, maar dat is nu weer achter de rug. Dus: Grote plaspauze, rijen voor de toiletten.
N.B.: Aangezien Pegasus Airlines een Turkse maatschappij is, is de voertaal aan boord Turks en een ontzettend slecht verstaanbaar Engels, het enige dat we iedere keer verstaan is Thank you aan het eind van het verhaal, maar de rest gaat ons voorbij.
Ook kregen we (zittend bij de nooduitgang, dus lekker veel beenruimte) geen speciale instructie: zoek het maar uit!
Om 18:20 uur geland, het duurde even voor de koffers kwamen, en toen verzamelen om de rest van onze medereizigers te leren kennen: Paula, Robèrt, Thomas en ‘andere’ Joke, we hebben er nu dus twee, scheelt wel onthouden!
Om 20:45 uur in onze kamer, even wat dingetjes uitpakken, niet te veel, we leven uit de koffer. Allen toiletspullen, opschrijfboekje (waarvoor dank Riet) en wat te lezen.
Om 9:00 uur in de hal afgesproken, om de buurt te gaan verkennen. En dan gauw eten want ik rammel.
Het is nu 23:45 en we zijn terug van het eten… eerst liet Gulay (onze reisleidster) ons een stuk van de omgeving zien, waar zit wat, we zijn met 6 meiden teruggelopen naar het ‘rustige’ gedeelte. Het eerste restaurant ging al sluiten (21:30 uur!), dus iets verder doorgelopen en daar was wel een leuk tentje. Lekker gegeten, niet te veel en te zwaar, want zo vlak voor het slapengaan kan dat problemen geven. En nu dus verslagjes schrijven. We zijn wel allebei Total loss, is toch wel vermoeiend geweest, ook al was de reis niet zo lang (3,5 uur). Maar al met al wel al dik 17 uur in touw.
Zal kijken of ik de eerste foto: Joke met Starbucks kan uploaden.
Tot morgen!
15 September 2012 - 00:56
John:
Goed geland, voetjes op de vloer, dus niet meer zweven (?!?). Geniet van de trip en hou ons op de hoogte. -
15 September 2012 - 11:01
Petra Vreeken:
Hoi Ellen,
Heel fijne rondreis gewenst namens ons beiden.
We gaan jullie zeker volgen. En ook de groeten voor Joke. -
15 September 2012 - 14:47
Ria:
Goed te lezen dat jullie gewoon vliegend in Turkije zijn geland!!! Blijf goed uit je doppen kijken of er wat lekkers onder de mannelijke medereizigers zit hoor....naturist maken wij hem hier wel, ha,ha.
Volgende keer foto van jou hoor Elly!!!!!
Liefs Ria